Hij is weer online! de nieuwe PODCAST van ADO Den Haag in de Maatschappij en Focus and Fun klik HIER om naar het you tube kanaal te gaan!

Focus and Fun Foundation

Focus and Fun Foundation

"Muzikale Maatschappelijke Projecten" ((Muziekboeket)
Focus and Fun Foundation

Focus and Fun Foundation

"Muzikale Maatschappelijke Projecten" (Beats and Balls)
Focus and Fun Foundation

Focus and Fun Foundation

"Muzikale Maatschappelijke Projecten" (Paparazzi)
Focus and Fun Foundation

Focus and Fun Foundation

"Muzikale Maatschappelijke Projecten" (NMF)
Focus and Fun Foundation

Focus and Fun Foundation

"Muzikale Maatschappelijke Projecten" (FOCUS AND FUN CONNECT)
 

 

 

Om de mensen die elkaar in deze periode noodgedwongen moeten missen vanwege het coronavirus toch een beetje bij elkaar te brengen, hebben Focus & Fun Foundation, Fonds 1818, ADO Den Haag in de Maatschappij en diverse andere partners de afgelopen tijd hun handen ineengeslagen door een Muziekboeket aan te bieden aan de bewoners van verschillende verzorgingshuizen in de regio. Afgelopen donderdag was de voorlopig laatste editie in Huize Eykenburg.

 

 

Het Muziekboeket is een muziekprogramma waarmee familieleden, die wegens de coronarichtlijnen niet naar de verzorgingshuizen toe mogen, vanuit hun huis toch verbonden kunnen worden met hun ouders in een verzorgingshuis. De familieleden kunnen thuis verzoeknummers aanvragen voor hun ouders en een videoboodschap insturen. Die beelden zijn vervolgens via een livestream op YouTube te bekijken, zodat ze toch hun ouders en familie kunnen zien in deze lastige periode.

img 6704

Najib Amhali
Het Muziekboeket werd gepresenteerd door Najib Amhali. Dennis van Hoorn, één van de initiatiefnemers én tevens de drummer van het Muziekboeket, speelt al sinds 2010 samen met de bekende cabaretier in zijn theatershows.

Om niet alleen muziek te spelen, maar het ook een beetje leuk aan te kleden, benaderde Van Hoorn hem, waarop Amhali zeer positief reageerde. Zodoende trokken Van Hoorn en Amhali samen met pianist en zanger Alexander Broussard de regio in en vermaakten ze samen de mensen in de verschillende verzorgingshuizen.

img 6716

Spandoeken
De stichting ADO Den Haag in de Maatschappij ondersteunde dit initiatief van harte en was één van de partners van het Muziekboeket. Daarnaast zorgden supportersverenigingen Fansupport, FCDH en SV Haagsche Bluf bij ieder optreden van het Muziekboeket voor een schitterend spandoek als een steuntje in de rug voor de bewoners en het zorgpersoneel.

img 6742

Sjaak Polak
Namens ADO Den Haag en ADO Den Haag Vrouwen was afgelopen donderdag, bij het voorlopig laatste Muziekboeket in Huize Eykenburg, ook Sjaak Polak aanwezig. De trainer van de ADO Den Haag Vrouwen had mooie woorden over voor de organisatie en verbaasde vervolgens alle aanwezigen door zijn drumkunsten te laten zien.

 

Nu we open zijn kan het muziekboeket weer worden ingezet vraag naar de mogelijkheden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 

Help jij mij het Polle de Pinguin kinderboek te realiseren? Doneer nu!

Help jij mij mee mijn droom te realiseren? Doneer dan nu!
Ik ben Femke Krone en ben al 27 jaar professioneel percussioniste en heb met diverse nationale en internationale artiesten mogen optreden en albums mogen opnemen. Ook geef ik al jaren met veel plezier muziekworkshops aan kinderen, waar ik gebruik maak van eigen fantasieverhaaltjes. Deze verhaaltjes zijn altijd erg positief ontvangen, dat ik hier verder mee door ben gegaan. Zo is uiteindelijk Polle de Pinguin ontstaan.

Ik ben ook trotse ambassadeur van Stichting Focus and Fun. Deze stichting brengt muziek daar waar het maatschappelijk nodig is. Bij diverse projecten mag ik mijn bijdrage leveren. Samen met Focus and Fun willen wij mijn droom verwezenlijken en de verhalen van Polle de Pinguin bundelen ineen kinderverhalenboek. Help jij ons mee?

Hallo, ik ben Polle de Pinguin.

Wat staat er in het boek?
Dit kinderboek bevat 12 verhalen over Polle de Pinguin die samen met zijn familie en vriendjes diverse avonturen beleefd. Hierin komen diverse situaties met bijbehorende emoties voorbij die spelen in een kinderleven. Zo komen o.a. de thema’s school, familie, heimwee en zelfs verliefd voorbij. Ook heeft muziek een belangrijk aandeel in de verhalen van Polle. Zodoende is er ook een Polle de Pinguin lied toegevoegd aan het boek.

Samen met prachtige kleuren illustraties en deze audio-track komt Polle de Pinguin tot leven in dit mooie hardcover verhalenboek.

Wat wil ik ermee bereiken?
Met dit boek wil ik kinderen emoties laten ervaren en vooral gelukkiger maken. Samen met de beschikbare audiotrack wil ik ook kinderen kennis laten maken met muziek. Het boek is goed te gebruiken om zelfstandig de korte verhaaltjes te lezen, maar ook om heerlijk uit voorgelezen te worden.

Wat heb ik nodig?
Voor de realisatie van dit boek heb ik geld nodig. Hiermee kan ik de eerste oplage realiseren en de kosten voor illustratie, ontwerp en productie dekken. Ook kan het kinderlied over Polle de Pinguin hiermee gemaakt worden. Via Stichting Focus and Fun krijg ik veel ondersteuning en middelen om dit mooie project te kunnen realiseren. Echter heb ik nog wel via crowdfunding € 10.000,- nodig voor die basiskosten, waar ik jullie voor nodig heb.

Femke Krone (foto: Michel Zoeter)

Wat is mijn tegenprestatie?
De donaties zijn in verschillende manieren welkom en daar heb ik verschillende tegenprestaties voor. Uiteraard is het boek te kiezen, wat ik gesigneerd naar je toe zal sturen. Ook is het mogelijk om het boek of boeken te combineren met een leuke voorleessessie. Dan kom ik bij je thuis of op het werk en vertel een paar mooie verhalen van Polle uit het boek.

Speciaal voor scholen en andere grote groepen is het mogelijk om een workshop te kiezen. In de workshop zal ik percussie spelen en de kinderen leren met ritmes en muziek om te gaan. Dit alles met Polle de Pinguin verhalen uit het boek.

Voor bedrijven is het mogelijk om vermelding in het boek te krijgen met ‘mede mogelijk gemaakt door’.

Ik hoop dat jullie mij helpen mijn droom te verwezenlijken en Polle de Pinguin te leven kunnen brengen voor alle kinderen.

Liefs Femke

LINK VOOR DE KUNST OM TE DONEREN!

 


 

 

Ik ben Josien Kooloos, beleidsmedewerker bij de Focus and fun foundation. Met mijn poten in de klei twintig jaar ervaring in Multi disciplinaire teams, rondom ingewikkelde en vastgelopen casuïstiek. Ingewikkelde problematiek als (huiselijk) geweld, GGZ-problematiek, verslaving, dakloosheid, delinquentie, overlast en mishandeling waren daar aan de orde van de dag. Maar ook problemen rondom assertiviteit, zelfbeeld, angst, relatieproblemen begeleid.  Trainer geweest. Onderdeel geweest van calamiteiten teams die in actie komen na een ongeluk, suïcide of andere ingrijpende gebeurtenis. Hulpverlener geweest op scholen zowel individueel kinderen begeleid als groepsopvang na ingrijpende gebeurtenissen. Ook vaak gevraagd mee te denken in werkgroepen bij organisaties, lokale politiek en gemeenten.  

Naast mijn werk als beleidsmedewerker werk ik momenteel ook als praktijkondersteuner GGZ in twee huisartspraktijken. Daar werk ik als generalist, dat wil zeggen begeleiding en kortdurende behandeling van kinderen, (jong) volwassenen en ouderen (0 tot 100 jaar). Als beleidsmedewerker binnen de stichting neem ik deel aan het strategisch/tactisch en tactisch/creatieve team van de organisatie. Ik houd ik mij bezig met het schrijven van beleidsplannen, ben ik bezig met de foundation verder te professionaliseren en de doelstellingen van de Foundation te bewerkstelligen.  

 

Werken bij de Focus and fun foundation doe ik met ontzettend veel plezier. Ik kom zelf uit een muzikaal gezin waarbij mijn vader in verschillende bands zat en ik zelf piano speelde. Muziek heeft voor mij altijd een enorme invloed gehad op mijn eigen welzijn. Muziek heeft het vermogen om je in korte tijd in verschillende emotionele toestanden te brengen. Ik zie dat bij mijzelf maar ook bij de mensen waarmee we werken in onze projecten. Muziek gaat verder, waar woorden stoppen. Voor mij is het een belangrijk verlengstuk in mijn werk als hulpverlener. Het kan mensen in hun kracht zetten, hun verdriet laten aanraken, verwerken en weer hoop geven. Wat is daarbij heel bijzonder vindt is dat ons team bestaat uit mensen die het inzetten van muziek, zo haarfijn in de vingers hebben. Men kijkt elkaar aan en er ontstaat iets, dat klopt en helpt. De energie die daarbij vrijkomt is heel bijzonder, het is helend voor de mensen die wij begeleiden en voor onszelf als team. Deze energie maakt dat ik en mijn collega’s met ontzettend veel plezier met elkaar samenwerken in de diverse projecten. En waar de energie goed is breng je elkaar naar een hoger niveau en kan je vormgeven aan ons thema, iedereen doet mee, wij geloven in een inclusieve samenleving. 

Liefs

Josien

 


 

(ZIEKEN)HUISMOEDER

8 weken oud, zo oud was Sem toen hij zijn eerste operatie kreeg en ik daar – strak van rond gierende hormonen en de extra zorgen die we sinds zijn geboorte erbij hadden gekregen – met hem in mijn armen stond, tussen 5 andere huilende en verdrietige baby’s op de afdeling kinderchirurgie. Rusteloos gehuil en geen andere ouder te bekennen. Dit brak mijn hart en Sem raakte verder overstuur.

TWINKEL KLEINE STER

Intuïtief wiegde ik hem heen en weer en begon voor hem te zingen.​ Twinkel kleine ster​, het liedje dat ik ook voor hem zong toen hij nog in mijn buik zat. Hij werd rustig. Keek me aan, maakte contact en bedankte me met een ontspannen gezicht en een ontspannen lijfje. Hij lachte en ik smolt. ​Ik ben bij je​, dacht ik. ​Het is goed.

DE SPEELSE KRACHT VAN MUZIEK

Dit was het moment dat ik me realiseerde hoe krachtig muziek werkelijk kan zijn. Vanuit mijn opleiding Docent Muziek wist ik natuurlijk al hoe belangrijk muziekeducatie is voor kinderen. Maar dit ging dieper. Ik kon mijn kind troosten met mijn stem, met zoiets magisch als muziek!

En niet alleen míjn kind: ALLE baby’s op de afdeling werden rustig toen ik begon te zingen en er ontstond een zachte, vredige sfeer. Ik besefte me dat ik -door te zingen- kinderen kon laten laten ontspannen en kon laten lachen in angstige of verdrietige tijden. Door er gewoon te ZIJN en hen de Liefdevolle Aandacht te geven die ze zo hard nodig hadden op dat moment.

MAMA THEE

I​n alle hectiek van ziekenhuisbezoekjes (en alles wat erbij komt kijken!) brengt het me veel rust als ik een moment voor mezelf neem om te zingen, liedjes te schrijven en naar muziek te luisteren. Het helpt me ontspannen en mijn stress te verlagen, om zo een vrolijke en gezellige moeder voor mijn kinderen te kunnen zijn. Maar ook schrijven en tekenen in mijn dagboek stelt me vaak gerust. Het geeft me inzichten en ruimte om met positieve energie in het leven te blijven staan.

Mama Thee is ontstaan vanuit een behoefte in mezelf om om te gaan met alle zorgen, spanning en hectiek rondom mijn 2 kinderen in het ziekenhuis. Daarbij zag ik hoe vrolijk en ontspannen de kinderen reageerden op de liedjes die ik schreef. Hoe we al zingend in de auto, op weg naar het ziekenhuis, ontspannen aankwamen voor een spannende echo. Hoe de dagen met vele zorgen vervangen werden door gezellige. Hoe ik hen de de liefde en warmte kon geven die ze extra nodig hadden.

Muziek en creativiteit is hier een leidraad in geweest en zo is Mama Thee met alle liedjes, tekeningen en gedichten tot stand gekomen, die ik met veel liefde en passie deel aan wie het nodig heeft.

 


 

De Focus and Fun Foundation en Najib Amhali slaan de handen ineen tijdens de coronacrisis

Wij leven in een lastige tijd i.v.m. het coronavirus, diverse maatregelen zijn genomen om de opmars van het virus te remmen en bestrijden. Eén van deze maatregelen is de quarantaine waarin ouderen in verzorgingshuizen zitten. Fysiek contact is helaas niet mogelijk en ook het bezoek van familieleden is beperkt. Hierdoor komen sommige van ons in een sociaal isolement te zitten en ook dat is niet goed voor de gezondheid. Onze Koning gaf in zijn speech al aan dat we niet alleen vechten tegen het coronavirus maar dat ook het eenzaamheidsvirus bestreden moet worden.

De Focus and Fun Foundation biedt met ondersteuning van o.a. Fonds 1818 en diverse sponsoren het muziekboeket aan in diverse steden en bezoekt de mensen die het in deze tijd echt nodig hebben zoals artsen, verpleegkundigen, ouderen in verzorgingstehuizen en verpleegtehuizen. Op deze manier zorgen wij voor een stukje verlichting en verbinding in deze moeilijke tijd.

Wat is het muziekboeket?

Om een Opa, Oma, Vader, Moeder of de medewerkers van het verzorging en/of ziekenhuis in deze tijd een hart onder de riem te steken, roepen wij mensen op een videoboodschap inspreken en hun favoriete muzieknummer aan te vragen voor een familielid, geliefde(n) of vriend (in) die woonachtig is in een zorginstelling.

De verzoeknummers en de videoboodschappen zullen live op locatie worden gespeeld door de band van Najib Amhali (Dennis van Hoorn – Drums) en Alexander Broussard (Piano/Zang) en kunnen worden bekeken via het YouTube kanaal van de Focus and Fun Foundation. De live registratie kan hierop ook na afloop worden bekeken.

Het muziekboeket wordt uitgevoerd in overleg met de zorginstellingen en met strikte inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.


 

FOCUS AND FUN FOUNDATION

Luxemburglaan 2
2711 BC Zoetermeer

Telefoon: 06 20055530
E-mail: info@focusandfun.nl

KVK | 74922173

BTW NO | NL860074390B01