Najib Amhali

Dankzij Najib Amhali hadden wij na al onze muzikale pilots een droomstart!

 Hoe maakten wij kennis?

In Maart 2020, begin Corona tijd, vroeg Dennis van Hoorn (vaste drummer van Najib Amhali in de band Plussupport act) in de groepsapp "Hebben jullie zin in de rondje verzorgingshuizen?" Direct zeiden Alexander Broussard en Najib Amhali: "Ja!" Dennis en Chris maakten zoals altijd een plan van aanpak, Waar ging het om? De ouderen die hun familie of naasten niet meer konden bezoeken. Wat kunnen we doen? De ouderen gaan vaak emotioneel open van muziek. Als we nou eens video boodschappen van familieleden live-streamen voor het bejaardenhuis en tevens die livestream weer op YouTube voor de familie uitzenden? Onze vrienden van Streamfreaks.nl en De Paarse Koe Producties gingen met dit avontuur mee en al snel volgde een heel avontuur. Michel en Dennis koppelde enkele fondsen en bedrijven aan het idee en zo konden we de muzikanten, welke financieel behoorlijk zijn getroffen in de corona crisis, ondersteunen en de foundation een financiële injectie geven.

 


Femke Krone

Femke Krone is een internationaal bekende top percussioniste, die in 2013 de award “beste percussionist Benelux” heeft gewonnen. Ze heeft een international percussive contract bij o.a. REMO en geeft percussie clinics in heel Europa, waar zij aan de hand van eigen begeleidingstracks haar enorme veelzijdigheid toont. Femke heeft samengewerkt met bijna iedere in Nederland bekende artiest oa: Veldhuis en Kemper, Jim Bakkum, Ellen ten Damme, Nick&Simon, Jan Smit, Gerard Joling, Rob de Nijs, Frans Bauer,

Ruth Jacott, René Froger, Ivo Niehe, Dio, Caramba en nog vele andere. Ze heeft door haar vele reizen ook met verschillende bekende muzikanten uit het buitenland gewerkt, oa met muzikanten van de band van Pink, Whitesnake, The Offspring, Ken Stacey (achtergrondzanger van Michael Jackson), Kara Britz (achtergrondzangeres van o.a. Joe Cocker), Brian Auger, Alex Ligertwood (Zanger Santana). Daarnaast heeft ze ook met verschillende DJ’s gewerkt oa: Rose Maestro, Roog, Marcello, Lucien Foort, Eric E, DJ Mendoza, DL Rose, DJ La Ona, DJ ENO-°©‐C enz.

Ze heeft ook verschillende cd producties op haar naam staan. Ze staat op de cd van oa: Jan Smit, Rob de Nijs, René Froger, Julian Coryell (uit LA), Ruth Jacott, Dewi, Travis Warren (uit LA) en nog vele anderen.

Een grote passie van Femke is het geven van percussie workshops en percussie lessen. Onder de naam “Fun Beats” geeft zei verschillende workshops voor jong en oud door heel het land, met als sleutelwoord Energie!

Vast staat dat Femke geboren is voor het podium en haar talenten koppelt aan een tomeloze energie en enthousiasme, een lust voor oog en oor! Het is bijna ondoenlijk om haar lange staat van dienst hier te vermelden, kijk daarom op haar site voor alle facts (www.femkekrone.com) en figures of volg Femke op Facebook en Twitter

 


 The Billy Joel Experience | ALEXANDER BROUSSARD

Een wervelende ode aan Billy Joel door Alexander Broussard (The Tribute – Battle Of The Bands (SBS6), I Can See Your Voice (RTL4), Beau (RTL4), We Want More (SBS6), Dansmarathon (SBS6), Najib Amhali’s PlusSupportAct, De Corona's, Crazy Piano’s e.v.a.) & zijn vijfkoppige band ‘003’.

De liedjes van Billy Joel behoeven geen introductie meer. Ze zijn deel geworden van ons collectieve geheugen.

Hij behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten wel van het pop-spectrum: natuurlijk de klassieke meezinger ‘Piano Man’ maar ook swingende rockers zoals ‘My life’, prachtige ballads zoals ‘Honesty’ of lekkere Rock & Roll zoals ‘Only the good die young’. Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat. En hoewel Billy (70+) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog in Nederland zal neerstrijken. Het werd dus hoog tijd voor een tribute. Vandaar: The Billy Joel Experience.

Alexander & 003

Alexander is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met een indrukwekkend cv dat start van de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot en met Najib Amhali (PlusSupportAct), Crazy Piano’s, De Corona’s, Twarres, en vele anderen is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast.

Met zijn band ‘003’ bracht hij eerder 5 singles en een dubbel live album uit met eigen werk dat door menig radiostation met enthousiasme ontvangen is en de nodige airplay heeft mogen genieten.

Na 5 jaar vond dit team het tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Gezamenlijk werd besloten om het oeuvre van Billy Joel onder handen te nemen. Het resultaat?

FOCUS AND FUN AMBASSADEUR

In de 36 jaar dat ik als beroepsmusicus werkzaam ben, heb ik steeds de behoefte gevoeld om de artistieke en commerciële aspecten van mijn werk te combineren met een maatschappelijk belang. Ik ontbeerde echter altijd het organisatorische talent of de juiste creatieve modus om daar een zinvolle én efficiënte invulling aan te geven. Het bleef bij de incidentele benefiet of wat concertjes in verzorgingshuizen tegen kostprijs.

Dankzij Stichting Focus and Fun heb ik die wens kunnen concretiseren.
 
Als zanger/pianist/entertainer mag ik op regelmatige basis aan het prachtige project “Het Muziekboeket” meewerken. Soms als frontman, soms als begeleider. Beide rollen passen mij prima. We brengen steeds veel vreugde op de verschillende locaties waar mensen vaak ons optreden als een enorm sociaal geschenk ervaren. Fantastisch initiatief en ik ben er trots op dat ik er deel van mag uitmaken.
 
Hoewel ik door mijn werk bij The Billy Joel Experience en als bandlid van Najib Amhali’s PlusSupportAct een behoorlijk volle agenda heb, maak ik voor Stichting Focus and Fun graag tijd vrij. 

ALEXANDER BROUSSARD

FOTO:CHARLES GROENEVELD


Koen Herfst

Koen Herfst is een van de meest veelzijdige en energieke drummers van Nederland. Hij is zes keer uitgeroepen tot 'Beste Hardrock Drummer Benelux' door lezers van de Slagwerkkrant en tourde over de hele wereld met o.a. Armin van Buuren, Epica, Annicke van Giersbergen en zijn eigen band The Cards. Ook is hij onlangs lid geworden van het vernieuwde VANDENBERG, waarvoor hij in Los Angeles het nieuwe album heeft ingespeeld en is hij ook een van de oprichters van de nieuwe alternatieve groep Voodoo Chambers. 

Daarnaast is hij organisator van hét drumfestival van de Benelux; Herfstfest en is hij naast drummer ook multi-instrumentalist en producer. Zo produceert hij zijn eigen solo-albums (zie de documentaire over zijn album 'LEO'), dancetracks onder zijn alias DRUMLUST en zelfs kinderliedjes in samenwerking met Bewegenboog en Chris van Marrelo.
 
 
 

 

Rick van Hoorn

 

In mijn ogen gebruiken veel bedrijven en organisaties muziek enkel voor commercieel succes en zien ze de helende kracht van muziek over het hoofd. Focus & Fun Foundation zie ik als een muzikale Robin Hood en brengt muziek daar waar het mensen kracht kan geven. Een hele mooie missie waar ik me heel erg in kan vinden.

Met mijn eigen bedrijf Rock 'n Soul produceer ik custom vegan gitaarbanden waarbij ik ook zorgvuldig bekijk welke materialen ik gebruik en hoe ik produceer. Alles met het doel om mijn bijdrage te geven aan een beter klimaat en (lokale) ondernemers, maar ook om de muzikanten iets te bieden waar ze zich mee kunnen identificeren en in hun kracht kunnen staan.

 

Bij FFF ben ik o.a. actief in de produktieband als bassist en songwriter. Ik vind het heel fijn om aan deze mooie projecten te mogen werken en de resultaten te mogen ervaren. Daarnaast ondersteun ik waar ik kan op organisatorisch of creatief vlak. Het is gewoon een hele fijne organisatie.

 

Als sinds mijn 14e speel ik basgitaar in diverse bands. De laatste jaren speel ik met Captain Midnight Band veel op grote lokale festivals en evenementen met o.a. Wolter Kroes, Xander de Buisonjé en Mike Peterson. Met de band Dear Francis speel ik akoestische popmuziek in juist kleine intieme settings. Ik blijf het magisch vinden welke energie en verbinding muziek geeft als je het maakt en wanneer het ontvangen wordt. Of dit nou 1 op 1 is, voor een klein gezelschap of juist voor een sporthal of dorpsplein vol met duizenden mensen, ik krijg er enorm veel energie van.

 

 


 

Martin During

 

Elk instrument heeft een karakter en daar zal samen een geheel van gemaakt moeten worden om tot een muziekstuk te komen. Vertaal dit naar alles wat er gebeurt in de samenleving en voel dat.

Focus and Fun Foundation is een groeiende stichting met mensen die dit aanvoelen en daar wil ik mij graag bij aansluiten.

Mijn naam is Martin During werkzaam in de evenementen industrie op diverse vlakken. Ooit begonnen als roadie en als beginnend gitaristje, kwam er al snel achter dat de knopjes en schuifjes op een mengpaneel mij veel meer trokken dan de shine op het podium. Heb menig jongerencentrum gedeeld met mijn kwaliteiten achter de audio tafel, tot er wat professioneels op mij pad kwam. En die kans die heb ik gegrepen. Dat heeft mij gebracht tot grote producties van Kuip tot Afas Life en Arena met Nederlands bekende artiesten. Tevens als systeem engineer met internationale artiesten en later als backliner en chauffeur nationaal en internationaal.

Na jaren die passie te hebben gedeeld heb ik besloten om ook de volgende generatie een kans te geven en ben mij meer gaan richten op de productionele kant van de beleving, maar als de kans er is zal ik het niet laten om het mengpaneel te laten zingen onder mijn begeleiding