Muzikale verhalen van KOPP kinderen.

In ons project de Held van mijn verhaal richten wij ons op jongvolwassenen, die zijn opgegroeid in een gezin met een ouder, broer of zus met psychische of verslavingsproblematiek. Wij noemen deze jongvolwassen kinderen KOPP kinderen. KOPP kinderen hebben vaak geleerd om hun ouders zoveel mogelijk te ontlasten. Ze hebben vaak geleerd, onzichtbaar te zijn, hun vragen en zorgen bij zich te houden.

Wij willen met het project de Held van mijn verhaal een einde maken aan deze onzichtbaarheid. Wij willen deze groep vol in het licht zetten en het verhaal op een zorgvuldige, zuivere manier reconstrueren en aan de buitenwereld laten horen. Opdat de jongvolwassen KOPP kinderen die dit hebben meegemaakt zich gezien en gehoord voelen en de kinderen die nog in deze situatie zitten, zich gesteund voelen, hun gevoelens beter kunnen plaatsen en ideeën krijgen om zich te versterken. Herkenning en erkenning kan voor deze doelgroep heel verhelderend en steunend zijn.

Wat is de Held van mijn verhaal?

De Held van mijn verhaal is een project waar wij het verhaal vertellen van een jongvolwassen KOPP kind door middel van muziek. Wij nodigen de jongvolwassene uit in onze muziekstudio. Daar stellen wij hem/haar op zijn gemak en vragen wij om zijn/haar verhaal te vertellen aan een schrijfteam. Dit team bestaat uit een ervaren Praktijkondersteuner GGZ en twee muzikanten/ervaringsdeskundigen. Ook vragen we naar de muziekvoorkeur van de jongvolwassene.

Na het vertellen van het verhaal gaat het schijfteam aan de slag, haalt de kern uit het verhaal en maakt hier een songtekst van. Vervolgens gaat de studioband Rebels & Angels FOCUS AND FUN STUDIO BAND in de lijn van de muziekvoorkeur van de jongvolwassene aan de slag om muziek te zetten onder de songtekst.In de tussenperiode sturen wij een filmfragment over het maken van het liedje zodat de jongvolwassene op de hoogte blijft van de vorderingen.

Als het liedje af is nodigen wij de jongvolwassene uit in de studio voor de presentatie van het liedje. Hij/zij mag hierbij de mensen die hem/haar lief zijn meenemen naar de studio. Na afloop houden wij dan een gesprek onder begeleiding van de Praktijkondersteuner GGZ over de gevoelens en gedachten die het proces heeft opgeroepen.

De gecreëerde liedjes uit het continue lopende project de Held van mijn verhaal kunnen worden ingezet op diverse terreinen, zoals het onderwijs en bij hulpverleningstrajecten. Doordat de liedjes nog jaren op streamingsdiensten blijven staan, is het ook na jaren nog bruikbaar voor anderen.

Resultaat

Ik laat je niet gaan – Rebels & Angels ft. The Riddle SPOTIFY

 

 

 

 

Wil je meer informatie over dit mooie project, neem dan contact op met de projectleider Rick op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .